Má výraznou chuť, intenzivní vůni a maso je jemné, ale ne blátivé. Kromě toho je v něm velké množství zdravých omega-3 mastných kyselin. Co je to? Kapr. Ale jen ten český.

Čtyři roky detailně zkoumali jeho maso vědci z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Výsledek je jednoznačný: český kapr je lepší než naprostá většina konkurence ze zbytku Evropy. Má zcela specifické vlastnosti, podle nichž jej lze rozeznat. Nejde o samoúčelné bádání - označení Český kapr je totiž registrovaná ochranná známka.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se