Po letech intenzivního vědeckého výzkumu je jasno. Český kapr tři až čtyři roky vyrůstá v českém rybníce, jeho maso má specifickou vůni i chuť, není rozbředlé a obsahuje velké množství zdravých nenasycených mastných kyselin. Tím se liší od zahraniční konkurence.

Kritéria vytyčil výzkum vědců z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, který si před čtyřmi lety objednalo ministerstvo zemědělství a který právě finišuje. "Cílem projektu je stanovit měřitelné hodnoty pro vymezení ochranné známky ,Český kapr'. Určené vlastnosti posílí argumentaci pro obchodní jednání na trhu sladkovodních ryb, zejména pro domácí trh i směrem pro země Evropské unie," říká mluvčí ministerstva Jan Žáček.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se