S britskou kuchařskou superstar Gordonem Ramsaym nechcete dělat rozhovor úplně nepřipraveni. Historky o tom, kolika novinářům odešel z interview nebo jim odmítl odpovědět na otázky zaslané e-mailem, jsou proslulé. A není jednoduché zjistit, jaký druh otázek ho dostává do jeho proslulých cholerických stavů, během nichž dokáže slovo "fucking" použít častěji než postavy ve filmech Martina Scorseseho.

"Pokud vím, naposled málem rozbrečel jednu novinářku, když se ho ptala, zda pořád ještě osobně vaří," informuje mě anglická kolegyně. Přitom jde o poměrně logickou otázku - sedmačtyřicetiletý kuchař je dnes jednou z několika globálních kuchařských hvězd, na podobné výši jako on jsou v anglosaském světě možná ještě Jamie Oliver, Anthony Bourdain a snad Marco Pierre White nebo Heston Blumenthal. Ti všichni dokázali spojit velmi úspěšně kariéry kuchařů, podnikatelů a celebrit do komplexní mediální image, protože v tomhle byznysu je právě image skoro stejně důležitá jako to, jak dobré a nevídané věci dokážete uvařit.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se