Nasekané hovězí, koření, žloutek, olej a trocha šlehačky. Pár kapek koňaku, pro silnější chuť. Bylinky, kapary, chilli, ale i sardelky. Množství variací a hodně radosti s jídlem jednoduchým jako facka. Jenomže až tak jednoduché zase není.

Ještě dnes se v řadě restaurací pod názvem tatarák ukrývá hmota rozmělněná dohladka s devatero kořením, do níž jako by kuchař přidal cokoli, jen aby zamaskoval chuť masa. Na tukem prosáklé česnekové topince hmota voní a chutná jako buřtík a s pravým tatarským biftekem mívá společné jen jedno - cenu odkazující k základní surovině. Tou by totiž měla být, není-li uvedeno jinak, nejkřehčí a nejjemnější hovězí svalovina - svíčková.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se