Cestování letadlem a dobré víno nejdou moc k sobě. Když zrovna neletíte první nebo byznys třídou, nezbude vám nic jiného než popíjet často i celkem dobrá vína z plastikových pohárů. Nehledě na to, že sommeliéři tvrdí, že v natlakované kabině ve vysokých výškách jsou naše smysly, zejména čich a chuť, v mnohem horší kondici než na zemi, případně pod zemí ve sklípku.

O moc lepší to není ani na letišti, kde sice v obchodech nakoupíte vše od parfémů až po telefonní nabíječky, ale příjemný kout k degustaci byste hledali jen stěží. Proto mě mile překvapil koncept VinoVolo, tedy malých útulných vinoték, které najdete v Americe právě a především na letištích. První otevřeli před rokem a dnes jich je kolem deseti, dvě vinotéky jsou už i mimo letištní haly. Já si oblíbila VinoVolo na letišti v Bostonu.
V malebné, ve dřevě provedené vinárně si můžete objednat sklenku vybraného vína anebo degustaci hned tří vzorků. Zvolila jsem tři vína odrůdy Syrah, protože jedno z nich - "domácí" Syrah ze státu Washington - jsem shodou okolností měla předešlý večer v restauraci. A tak jsem ráda využila možnosti porovnat ho se dvěma konkurenty: s australským RockBare McLaren Vale Syrah 2010 a s francouzskou Crozes-Hermitage La Matiniere 2011 z vinice Ferraton Pere & Fils.

Zbývá vám ještě 50 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se