Některé jsou pikantní, až peprné, jiné chutnají téměř sladce. Svou roli hraje i to, zda jedlá květina vyrostla na zahradě, na louce, v lese, nebo třeba na balkoně v květináči. Když na to přijde, můžete zpracovat docela velkou část své zahrady nebo trávníku.

Mimochodem, nebudete objevovat nic nového pod sluncem. Květiny měli ve svém jídelníčku už Řekové a Římané ve starověku, bývaly také jedlou ozdobou středověkých hostin na hradech, bylinky a květy ovocných stromů často jedli i lidé žijící v podhradí. Zvláště na jaře pro ně byly právě květy jedním z mála zdrojů vitaminů.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se