Nejvíc mi chutná burčák v zahradě u vinaře Manga v rakouském Weissenkirchenu, byť tady se lehce zkvašenému moštu z vinných hroznů říká Sturm. Když se povede odpoledne, můžete tu s ním sedět třeba i několik hodin. Jen musíte džbánek přikrýt, protože ze stromů se snášejí zežloutlé listy javoru. Slunce v údolí Dunaje ještě dokáže pálit, ale cítit je už podzim. A k loučení s létem burčák právě patří.

Je smířlivě sladký a mazlivě klidný, jako by vás chtěl usmířit s faktem, že si už sluníčka moc neužijete. Ale je zároveň jemný, minerální, se spoustou vitaminů a kvasinek.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se