Kvůli sankcím proti západním potravinám zmizely z regálů ruských supermarketů mnohé populární sýry typu camembert, ricotta nebo mozzarella. Ty se dovážejí nyní hlavně z Běloruska, Ukrajiny nebo Srbska. Začínají se ale objevovat i sýry od poněkud nečekaných výrobců, pravoslavnými mnichy počínaje a ekofarmáři z Altaje konče.

Alla a Alexandr Kokorinovi měli v dálněvýchodním Bijsku továrnu na nábytek. Rozhodli se toto město opustit a koupili si bývalou turistickou ubytovnu v předhůří Altaje. Opravili ji na turistickou základnu a pořídili si i stádo krav a koz. Protože kvůli logistice prodávat mléko bylo prakticky nemožné, rozhodli se nakonec pro výrobu sýrů.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se