V pražském Ambiente Brasileiro Pavla Štorkána dobře znají. Jen co sejdeme do podzemí Slovanského domu, obsluha nás hned vede k jeho oblíbenému stolu. Do restaurace chodí často s pracovními partnery na vyhlášené menu churrasco rodízio, které neuniklo asi žádnému pražskému gurmánovi: maso v nejrůznějších úpravách tu ořezávají hostům z rozpálených jehel přímo na talíř.

"Líbí se mi, že se tady nedá pospíchat. Aby člověk absolvoval celý proces od salátového bufetu až k masíčku, to chce svůj čas," říká předseda kladenské komoditní burzy. Ještě než se vydáme k salátovému baru, kterým se tu začíná, nechá si zavolat sommeliéra. Tvrdí, že bez dobrého vína není oběd v Brasileiru dokonalý.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se