Stát chce zabránit současnému triku tuzemských firem, které zaměstnance propustí a vezmou ho zpět na dohodu o provedení práce. Podnik za něj nemusí platit sociální a zdravotní pojištění, "zaměstnanec" navíc bere podporu. "Zvažujeme právní úpravu dohod o provedení práce, aby nemohlo docházet k jejich zneužívání," říká vrchní ředitelka ministerstva práce a sociálních věcí Marie Bílková.

Na setkání zástupců státu, odborářů a zástupců podniků, které proběhlo minulý týden, padaly návrhy, že by dohody měly podléhat placení zdravotního a sociálního pojištění nebo by se měly úplně zrušit.

Samotné ministerstvo práce a sociálních věcí je však v tomto ohledu opatrné: "Dohody pomáhají flexibilitě pracovních vztahů, po které se stále volá. Budeme muset tuto problematiku vážit na lékárnických vahách," říká Bílková.

Odborníci jsou skeptičtí


Odboráři, podle kterých může stát přijít zneužíváním dohod o 3,5 miliardy ročně, preferují variantu placení pojištění. "Dohody by se staly méně atraktivní. I zaměstnanci by pochopili, že když je firma propustí a přijme je zpět na dohodu, nebude to pro ně příliš výhodné," domnívá se předseda odborového svazu Kovo Josef Středula, podle kterého zneužívá v současnosti systém dohod v tuzemsku přes deset tisíc lidí.

Oslovení odborníci však považují případné zavedení placení pojistného z dohod za nesmyslné. "Dohody ztratí jednu ze svých základních výhod, a podniky tak přijdou o možnost získání rychle dostupné a levné pracovní síly," domnívá se daňová poradkyně a auditorka Ivana Pilařová.

Obává se, že opatření způsobí spíše pravý opak toho, co stát požaduje - firmy budou lidi zaměstnávat na černo či dojde k renesanci varianty švarcsystému v podobě zaměstnávání na živnostenský list.

Dobrá myšlenka nepomůže


Navíc by podle Pilařové narostla podnikům agenda v souvislosti se zpracováním mezd. "Pracovníci na dohodu bývají ve firmách často docela krátce. Podnik tak zaměstnance přihlásí k odvodu pojištění a za chvíli ho bude opět odhlašovat. Tím zahltí i státní správu," nastiňuje případný stav Pilařová.

Návrh považuje za nevhodný i Jaroslav Míl, prezident Svazu průmyslu a dopravy, který sdružuje nejvýznamnější firmy v zemi. Podle Míla je třeba prosazovat zavedení pružnějšího zákoníku práce, díky kterému by se nepravosti s dohodami přestaly vyplácet. "Obávám se, že v případě změny pravidel u dohod o provedení práce se z dobré myšlenky stane něco, co všechny otráví," domnívá se Míl.

Omezení pružnosti pracovního trhu v souvislosti se změnou podmínek dohod se obává i bývalý ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas.