Extremisté hlásící se k neonacistickému hnutí navádějí k útoku na sídlo Komunistické strany Čech a Moravy v centru Prahy. Výzvu obsahují nově vzniklé internetové stránky organizace Blood and Honour (BH). Poslední web tuzemských příznivců BH, vystupujících pod názvem Blood and Honour Division Bohemia, před třemi lety nechal zablokovat americký Federální úřad pro vyšetřování.

Stránky už nyní, krátce po jejich vzniku, sleduje podle svého mluvčího Pavla Hantáka Útvar pro odhalování organizovaného zločinu.

"V centru Prahy vedle Václavského náměstí mají sídlo komunisti, a co může být lehčího než projet autem a do průchodu jim hodit granát nebo improvizovanou bombu," stojí doslova v sekci stránek nazvané Proti komu a jak bojovat.

Mluvčí KSČM Věra Žežulková řekla, že se strana obrátí na právníky. "Pokud by byly výhrůžky konkrétní, obrátíme se i na policii," sdělila Žežulková.

Civilní kontrarozvědka ovšem podle svého mluvčího Jana Šuberta nemá informace o tom, že by neonacisté v uplynulých měsících stáli za nějakou organizovanou a podvratnou akcí, ani že by něco takového hrozilo v blízké budoucnosti. "Nikdy ovšem nelze vyloučit násilný čin jednotlivce," dodal Šubert.

Název Blood and Honour znamená v překladu Krev a čest, což byl bojový pokřik Hitlerjugend. Organizace se hlásí k odkazu třetí říše.

Autoři internetových stránek v jednom z textů rovněž schvalují žhářský útok na dům obývaný Romy ve Vítkově na Opavsku, který soudy označily za pokus o vraždu osmi lidí. Zároveň se distancovali od Dělnické strany sociální spravedlnosti, Autonomních nacionalistů a Národního odporu, které označili za "pololevicové".