Dáme si gin & tonic. Pavel Tvaroh před nás postaví sklenice s kostkami ledu. Otevře malou láhev ginu a nalévá ho do skleničky. Ale alespoň co já vidím, nic neteče. Otevře plechovku s tonikem. A to celé se opakuje. Do sklenky nespadne ani kapka. Zůstává prázdná. Až na ty kostky ledu na dně. "Dobrou chuť, doufám, že vám bude chutnat."

Recenzent londýnských Timesů nazval Pavla Tvaroha Hestonem Blumenthalem světa koktejů. Blumenthal je majitel slavné restaurace Fat Duck, kde se snaží mozkové a chuťové buňky svých hostů přesvědčit, že to, co vypadá jako pláž těsně po odlivu posetá mořskými řasami, je ve skutečnosti halibut se zeleninou. Majitel čím dál známějšího Lounge Bohemia každý večer zaplněnému baru ukazuje, že gin & tonic může vypadat všelijak. Třeba jako kostky ledu.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se