Podzimní jablka a hrušky nesmějí podle šéfkuchaře restaurace U Veverky a Na šárce Petra Svitáka chybět při pečení svatomartinské husy. "Napěchujte ovocem břišní dutinu a tu pak uzavřete. Husa bude plody podzimu krásně provoněná a hlavně se lépe upeče," doporučuje kuchař.

HN: Jak poznat husu, která bude vhodná k pečení? Jsou třeba ty ze Slovenska nebo Maďarska lepší než české?

Jestli je česká, maďarská nebo slovenská, je asi jedno. Docela dobře se dají husy koupit na farmářských trzích. Měla by mít alespoň tři kila. Ideální hmotnost je kolem čtyř kilogramů. Samozřejmě platí přímá úměra. Čím více lidí se sejde u stolu, tím větší husu potřebujete. Pokud je vás ale hodně, pečte husy dvě.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se