Nenápadná restaurace v Masné ulici na Starém Městě se jmenuje Yami Sushi a majitelem je v Praze žijící korejský šéfkuchař Jisu Chon. Hned u vchodu po levé straně připravuje výborné sushi nejen v tradičním japonském stylu, ale i sushi a la Amerika.

Za čistě japonské sushi se považuje jen speciálním octem ochucená rýže, plátky syrové ryby či korýše s mořskou řasou, přidaným kaviárem nebo vařeným vejcem. Zajíst toto jídlo nakládaným zázvorem a zapít horkým zeleným čajem je už naprostý standard. Šéfkuchař Jisu Chon ovšem kromě tohoto tradičního podává i sushi tak, jak ho mají rádi Američané. "Hodně se používají netradiční suroviny, které by tradicionalista nevzal do pusy. Když jsem přišel do Prahy, znali místní jen maki rolky a nigiri sushi. Dnes už chtějí rozdílné věci a nejčastěji si objednávají sushi půl tradičního a půl amerického stylu," tvrdí Jisu.

Zbývá vám ještě 50 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se