Zářijové slunce se prodírá korunami borovic na terasu košířské vily Fričových. Rodolfo nacpává nádobku z tykve z rozemnutými lístky cesmíny paraguayské, dolévá ledovou vodu a podává mi tereré - tradiční nápoj jihoamerických indiánů.

Srkám hořkou, osvěžující tekutinu jakousi brčkolžičkou, zvanou bombilla, a ptám se na jeho první dojmy v Praze. "Nikdy jsem nebyl pohromadě s tolika bělochy," usměje se plaše Rodolfo Ferreira Frič, vnuk cestovatele Alberta Vojtěcha Friče a po matce indián z paraguayského kmene Čamakoko.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se