V brněnské restauraci Pavillon je během oběda relativně klid. Několik hostů si vybírá z poledního menu, na terase obědvá člen slavné hiphopové kapely PSH a celým interiérem bývalé Zemanovy kavárny se prolíná jemná swingová hudba.

Investice do obnovy funkcionalistického skvostu z dvacátých let minulého století, jakým budova bývalé Zemanovy kavárny bezpochyby je, stála 50 milionů korun. Přesto nevydělává. "Předpokládám ale, že bude. Restaurace potřebuje čas, aby si na ni lidi zvykli. V Brně navíc není vysoká konkurence, luxusních podniků je málo. Je to dáno tím, že je tu podstatně užší klientela než v Praze," říká majitel Pavillonu Igor Fait.

Zbývá vám ještě 95 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se